ianuarie 31, 2010

Plimbare in iarna

In sfirsit a nins peste oras, fulgi mari si pufosi, albi ca spuma laptelui, totul este asa de frumos ca intr-o poveste te simti invaluit de nori de zapada. Ninsoarea s-a oprit si tare as mai vrea sa ninga, dansul hipnotic al fulgilor ma duce spre taramuri de mult uitate , spre paduri dese si intunecate, pline de mirosul brazilor acolo unde numai ei, fulgii de nea au curajul sa se aventureze si unde sunt primiti cu atita bucurie de intreaga padure, de satucuri indepartate unde bucuria cea mai mare a copiilor este sa vada flori de gheata dimineata, unde zapada este primita asa cum se cuvine , dar mai ales asteptata cu atata ardoare in seara de Craciun.
Cred ca iarna fara zapada nu exista sau poate nu mai este acelasi sentiment cu care intimpini sarbatorile, iarna ... zapada este o bucurie care trece dincolo de virsta, rasa, profesie si ne face sa dam la iveala cele mai ascunse dorinte, sa ne simtim iar copii fara griji, sa simtim iar mangaierea calda a mamei care orice s-ar intimpla va fi mereu acolo sa ne apere.
Da, categoric iarna este anotimpul care aduce cea mai mare fericire, stralucire si mister vietii noastre si fiecare an care trece fara ea ar fi un an pierdut din viata noastra.
Iarna aduce culoare in viata noastra in ciuda faptului ca zapada este alba, are un farmec aparte, un mister aproape ca simti cum te schimba iti simti sufletul inundat de o bucurie launtrica care nu iti da pace ...privesti afara case acoperite cu zapada, copacii parca desprinsi din cartile de povesti pe care ti le povestea mamica si totul e asa frumos, asa de pur, strazile sunt luminate de mii de scinteioare de zapada si de licurici care continua sa cada spre pamant parca fara sa tina seama de frigul intepator de afara.
Te uiti fascinat si nu te poti desprinde de acest decor, undeva pe o strada se aud zurgalai si iata o sanie care trece pe linga tine, o privesti ca prin vis ... e oare un vis?. Dar nu vrei cu adevarat sa afli si chiar daca ar fi asa ar fi cel mai frumos vis pe care l-ai visat de mult , un vis care te face asa fericit , un vis frumos ca soarele care iti mangaie fata in diminetile de vara ... un vis de basm.
Iarna bine ai venit, o sa ma joc cu bulgari si o sa-mi prind in par fluturi de zapada si o sa fiu mai fericita ca oricind, lasa licuricii sa coboare iar pe pamint, sufletele oamenilor au mare nevoie de ei.

Un comentariu: